12-mandsforeningen går ind i samarbejde omkring mulig landsbyklynge

Siden Oktober har Brøns 12mandsforening samarbejdet med Frifelt og Rejsby om mulig etablering af en landsbyklynge.

 

En klynge er et organiseret samarbejde, hvor byerne samarbejder om det der giver mening. Brøns er måske ikke længere stor nok til en købmand, en skole eller en hal – men Brøns er en attraktiv by at bo i, hvis man f.eks. gerne vil bo godt og billigt og pendle til Esbjerg. I Brøns der er tog, kro og arbejdspladser. Her er Børnehave og en fantasisk byfest, så derfor er der noget at komme efter for mulige tilflyttere – men det er svært at være synlig. Det kan man måske i samarbejde med nabolandsbyerne.

Byerne har i fællesskab i forvejen skabt “Danmark dejligst” og byerne samarbejder i forvejen om “Idræt på Tværs” – og måske er der mere der kan samarbejdes om – det skal i hvert fald undersøges.

Måske kan man også bakke mere op om hinandens aktiviteter, så ikke alle byer behøver helt så mange ildsjæle, for at holde gang i aktiviteterne. For netop ildsjæle er svære at støve op.

Til gengæld er der næsten altid nogen i byen der bakker op, når ildsjælene sætter noget igang og det er jo mindst lige så vigtig!

Vil du vide mere om klyngearbejdet eller vil du være en del af arbejdsgruppen? Har du spørgsmål, så er Johanne Ludvigsen og Flemming Pedersen de lokale Brøns-repræsentanter og de sidder skam også i 12-mandsforeningen.

Flemming træffes på tlf. 2427093

Johanne træffes på tlf. 61783318

Share on facebook
Del på Facebook